Fagligt Fokus

Engageret undervisning

Stærkt fællesskab

Internationalt samarbejde

På Hjørring Gymnasium og HF-kursus lægger vi vægt på, at du får kontakt til og forståelse for andre kulturer og samfund, og at du også får prøvet og øvet dig på at bruge dine fremmedsprog i ”rigtige” situationer, så du både bliver rustet til dine fremtidige studier og også får styrket din personlige udvikling og indsigt på denne front.

I 2g tager alle klasser på studierejse i uge 41 i 5 dage. Rejsedestinationerne varierer meget alt efter fag og klasse, men i år rejser vores 2g’ere f.eks. til Istanbul, Barcelona, Berlin og Amsterdam.

Vi har på Hjørring Gymnasium og HF-kursus desuden en række forskellige internationale samarbejder med skoler i andre lande, og vi modtager også regelmæssigt udvekslingselever fra forskellige dele af verden. I 2016/17 får gymnasiet besøg fra og sender også selv elever på besøg i både Tyskland, USA, Spanien og Kina.

Samarbejdet med de udenlandske skoler består typisk af udveksling af både lærere og elever, hvor der arbejdes på tværs af landegrænser og skolesystemer om forskellige faglige emner for at styrke kendskabet til de kulturer og de sprog, som er fokus i de individuelle samarbejder. Som et yderligere aspekt inddrages relevant elektronisk kommunikation i kontakten mellem skolerne.

Hvert år modtager gymnasiet desuden studerende fra hele verden, som følger undervisningen sammen med de danske elever, så chancen for at du får en international klassekammerat er høj. I år har vi elever fra Mexico, New Zealand og Columbia

Når elever er på udvekslingsrejser eller studietur rundt i verden

kan du læse mere på vores facebook side om deres oplevelser i de lande og byer som de besøger.