• Kreativitet

  Kreativitet

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Engagement

  Engagement

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fagligt Fokus

  Fagligt Fokus

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fordybelse

  Fordybelse

  - Et gymnasium med mange muligheder

Alle 2g tyskholdene på Hjørring Gymnasium og HF var torsdag d. 30. november på en fællestur til Flensburg

Inden turen var vi blevet klædt godt på fagligt, så vi vidste, hvad vi nogenlunde ville komme til at arbejde med. Det blev torsdag og afsted til Flensburg det gik.PART_1512738254918_ny.jpg

Første stop på turen var ved Duborgskolen. Et dansk gymnasium i Tyskland hvor eleverne kom fra alle mulige forskellige baggrunde, men alle havde interessen for det danske sprog og den danske kultur tilfælles. Det var meget hyggeligt at blive vist rundt af eleverne, hvor vi lærte meget om det dualistiske samfund disse tyske unge var en del af. De fortalte hver især hvorfor de var havnet på en dansk-tysk skole i Flensborg. Og vi skal lige love for, at deres livshistorier satte et stort aftryk på os. Ikke kun på deres sjove og overskudsagtige måde at fremlægge deres historier på, men også på selve indholdet af dem.
Der blev taget afsked med Duborg-Schule og julemarkedet stod nu for skud. Julemarkedet var et rigtig hyggeligt sted, hvor man blev tvunget til at snakke tysk, ja, næsten hver gang man skulle noget. Der blev lagt megen tid i vores opgaveark, som vi havde fået udleveret, men der var stadig tid til at varme sig om en kop Glühwein på en forholdsvis kold dag i det tyske.

Det sociale blev i den grad også styrket på turen, da man fik snakket med mange fra ens tyskklasse, man ikke får snakket mest med i timerne.

Til sidst synes vi, at lærerne som var med, og eller omkring turen skal have stor ros. Turen ville ikke have været en så stor succes, uden den tid og energi de havde lagt i den.
Så er der vel ikke andet tilbage end at sige; fröhliche Weihnachten.