• Kreativitet

  Kreativitet

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Engagement

  Engagement

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fagligt Fokus

  Fagligt Fokus

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fordybelse

  Fordybelse

  - Et gymnasium med mange muligheder

Hackathon på Hjørring Gymnasium

2018-05-08-EU-Hackathon06.jpg

En hel dag med iværksætteri i fokus. Sådan lød overskriften på programmet for alle 2.g’erne på Hjørring Gymnasium i sidste uge 200 elever blev præsenteret for udfordringen ”at turde handle på den gode idé”.
Dagen fungerede som afslutning på første år i EU-socialfonds projektet ”iværksætteri og jobskabelse” og var rammesat med begrebet ”hackathon”, som oprindeligt dækker over en kreativ dag, hvor IT-udviklere mødes for at samarbejde om intensiv udvikling af prototyper, koncepter og forbedringer/videreudvikling.

Hjørring Gymnasium og HF-kursus’s elever arbejdede på dagen med en bred skare af idéer og koncepter og omsatte al den akkumulerede viden fra deres daglige undervisning til kreativitet og nytænkning. Hermed var muligheden for at løfte idéer til et nyt niveau til stede.

Rådgivere, konsulenter og iværksættere var inviteret fra forskellige instanser og virksomheder i region Nordjylland: Hjørring Kommune, Vendsyssel Historiske Museum, Erhvervscenteret, Jyske Bank, Gå all in, Fonden for entreprenørskab, Kyvsgaard Kommunikation, Chammikatea, Nordic Gourmet Factory og ASAM Technology for at give eleverne viden, samt tips og tricks til deres videre rejse. Samtidig blev der gået til elevernes produkter og services for at teste deres evne til at være proaktive og handleparate.

Eleverne sluttede dagen af med sparring på tværs af idéer, således at de forpligtigede sig til konkret konstruktiv og ærlig feedback til hinanden for at kunne give de stærkeste idéer liv og hjælpe hinanden med ”næste bedste skridt”.