• Kreativitet

  Kreativitet

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Engagement

  Engagement

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fagligt Fokus

  Fagligt Fokus

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fordybelse

  Fordybelse

  - Et gymnasium med mange muligheder

Hurling på Hjørring Gymnasium

2020-10-09-Hurling-TM_125_nyhed.jpg
Foto: 3m Hjørring Gymnasium

3m på Hjørring Gymnasium har gennem et 8 uger langt træningsprojekt lært hurling. Hurling er et nyt og ret ukendt spil i Danmark, men i Irland er det en meget populær sport. Crook stadion i Dublin, hvor de store hurling-kampe spilles, er det tredje største i Europa.

Hurling er et spil, der indeholder elementer fra floorball, fodbold, baseball og håndbold. Man scorer ved at skyde bolden ind i et fodboldlignende mål eller over målet - lidt som i amerikansk fodbold. Og så er hurling et fysisk spil, så man må gerne tackle både med kroppen og stav mod stav.

Eleverne i 3m har selv stået for en del af træningen af de tekniske og taktiske elementer. De har skullet inkorporere teoretisk viden om konditionstræning, så de, samtidig med at de er blevet bedre til hurling, også har forbedret deres kondition.

Det har både været spændende, men også udfordrende, siger Mikkel Christiansen: ”Hurling har været et udfordrende men sjovt spil at lære. Teknikkerne har været uvante for mig, men så snart jeg fik styr på dem og integreret dem i spillet kørte det bare!”
Selvom spillet har lånt elementer fra fodboldsporten, så mener Melisa Kovac alligevel, at det både er anderledes og vildere og ”så er hurling en fed måde at forbedre sin kondition på”, siger hun.

Nyheden kan også læses i Vendelboposten på sider 58 i avisen. Klik her for at gå til Vendelboposten online...

eller læs artiklen på den nye side ligeher.nu hjørring