• Engagement

  Engagement

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Kreativitet

  Kreativitet

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Engagement

  Engagement

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fagligt Fokus

  Fagligt Fokus

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fordybelse

  Fordybelse

  - Et gymnasium med mange muligheder

Naturmøde i Hirtshals

Nyhed-Naturmøde4 kopier.jpg
Foto: Stand 66, Naturmøde 2023

"Naturmødet samler folk fra nær og fjern med formålet udelukkende at bringe natur på dagsordenen i 3 dages tid.
Vi, biologi A hold fra Hjørring Gymnasium, havde fornøjelsen af at stå i stand 66, hvor vi skulle formidle faglig viden om Hjørring Gymnasiums egne bier, soldaterfluelarver, vertical gardening og smagsprøver af henholdsvis saltstegte melbilleorme, ”proteindrik” og honning.
Min gruppe og jeg havde først vagt i standen fra klokken 09.00-10.15. Vi sørgede for at opsætte hele standen sammen med lærerne Daniel og Martin. Anton og Mikkel gik i gang med at lave proteindrik, imens Jonathan og jeg prøvede at lokke de få forbipasserende, der var på daværende tidspunkt, til boden. Jonathan og jeg gik så ind for at opvarme melbilleorme. Da klokken blev omkring 09.30 begyndte der for alvor at komme interesserede til standen og vi endte med at mangle ingredienser til ”proteindrikken”.
Rigtig mange var interesserede i honningens baggrund, mens mange takkede pænt ”Ja tak” til smagning af melbilleorme. Sebastian Klein var kort i standen, hvor han fortalte, at han rigtig gerne ville komme, når melbilleormene var klar. Jeg stod og formidlede bier til en dreng, jeg formodede var min egen alder, men der endte med at fortælle, at han var 22 år. Jeg fandt senere ud af på dagen, at han var en naturformidlings-Tik Tok’er og Instagrammer med henholdsvis 70 tusind og 150 tusind følgere på platformene, så jeg synes det er lidt pinligt, jeg har formidlet bier på en næsten helt børnevenlig måde til en bogstaveligt talt alvidende naturelsker. Da klokken blev omkring kl. 10, gav vi vores viden og erfaring videre til næste hold, som skulle bemande standen. Resten af dagen fik vi lov til selv at udforske naturmødet, hvor vi både mødte stande med debat, politik, dyr og gratis rekvisitter. Vi mødte igen Sebastian Klein, hvor vi stillede os i kø til at tage et gruppebillede med ham. Det var en rigtig sjov oplevelse, da Sebastian Klein for alvor formidlede og introducerede mig til natur gennem helt børnevenlige Ramasjang-programmer, da jeg var yngre.
Da alle formiddagsholdene tog hjem, overtog eftermiddagsholdene, der bemandede standen fra 12.00-16.00. Det var en rigtig sjov og lærerig dag, for både mig og forhåbentlig også mange af de børn såvel som ældre, der slog et smut forbi vores stand i løbet af deres naturmødevisit."

David 1.x

Se også Nordsøposten dækning af Naturmødet og se flere fotos på facebook