• Engagement

  Engagement

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Kreativitet

  Kreativitet

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Engagement

  Engagement

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fagligt Fokus

  Fagligt Fokus

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fordybelse

  Fordybelse

  - Et gymnasium med mange muligheder

Besøg af byrådet

22020-02-05-Samfundsfag-LH_15_nyhed.jpgOnsdag morgen fik vi i 1.b og 1.m besøg, af to medlemmer fra Hjørring byråd. Besøget var planlagt i forbindelse med den nyligt afsluttede periode omkring politik, vi havde gennemgået i vores samfundsfagstimer. De to medlemmer repræsenterede henholdsvis rød og blå blok, og stod som formænd for hver deres post i byrådet.

Søren Steen Smalbro (V), byrådsformand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune, lagde kort ud med at fortælle om hans dagligdag, som byrådsmedlem. Søren har det overordnede ansvar for, at det industrielle i Hjørring fungerer. I forbindelse med hans daglige ansvar, forklarede han her, at han selv samme dag skulle til møde med Teknik- og Miljøudvalget. Her ville dagsordenen primært byde på en diskussion omhandlende mere grøn energi fremafrettet, samt kystsikring til nye dagligvarebutikker i Hirtshals.

22020-02-05-Samfundsfag-LH_25_nyhed.jpgMai-Britt Beith Jensen (S), formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, fortalte ligesom Søren, kort om sin hverdag inden for politik. Hun fortalte om balancen, mellem både at være politisk engageret, og havde et mere fast dagligt job. Statsministerens nytårstale kom hun heller ikke udenom. Mai-Britt drøftede kort hendes og kommunens syn på situationen med udsatte børn og unge i Hjørring Kommune, hvorved de ikke nødvendigvis mener at flere børn skal anbringes, men derimod indsættelsen af flere resurser ude i familierne.

Vi mødte op onsdag morgen med den tilgang, at vi som individer i Hjørring Kommune ikke har noget at skulle havde sagt, udover at stemme om hvem, der skal i byrådet. Den overbevisning ændrede Mai-Britt og Søren fuldstændig, og vi forlod lokale 70 med et helt andet syn på Hjørring kommune. Har vi kommentarer til hvordan vores nærmeste busskur, vejene vi kører på til skole eller vores søskendes folkeskoler og deres trivsel, har vi rent faktisk mulighed for at have indflydelse på tiltag og ændringer.

De gik begge meget op i, at deres fornemmeste opgave er at gøre hvad der er bedst for deres borgere og at vi også har en stemme.

Tak for besøget

Artikel skrevet af Simone Hasseris Jacobsen og Asta Hall, 1,b.