• Fagligt Fokus

  Fagligt Fokus

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • En aktiv hverdag

  En aktiv hverdag

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Engageret undervisning

  Engageret undervisning

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Stærkt fællesskab

  Stærkt fællesskab

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fagligt Fokus

  Fagligt Fokus

  - Et gymnasium med mange muligheder

Studiekreds 2017-2018

SPROGET I KUNSTEN v/ Johanne Andersson lørdag d. 4. november fra kl. 14.30 - 16.00Kulturcafe2017_11_04.jpg

‘Sproget i kunsten’ er et koncertforedrag om musik, billedkunst og om det at skabe noget i et andet sprog end det talte.

Kunst og musik kan det, vi ofte har svært ved, nemlig at italesætte følelser og tanker. Men kunsten kan også provokere og skubbe til os eller forbløffe og glæde os. Streger, former og farver eller toner og lyde taler et sprog, der bevæger noget i os og kan hjælpe os med at forstå os selv og hinanden på nye måder. Velkommen til et foredrag om alle kunstens facetter.

Johanne Andersson er cellist, komponist, sanger og iværksætter. CV’et indeholder alt fra barokmusik til elektronisk eksperimenterende musik, over teater, børneforestillinger, symfoniorkestre og et aktivt virke som solist.
Ud over musikken er Johanne Andersson vokset op på Grafisk Værksted i Hjørring og er nu dansk salgsagent for Steinprent i Thorshavn, og hun har kurateret flere udstillinger for Steinprent.

Hent program her...

 

Foredrag mandag den 6. november kl. 19.00

SKRIFTENS HISTORIE v/ lektor Finn Høghøj

At skrive og læse er for os noget helt naturligt og selvfølgeligt, og vi kan knap forestille os en hverdag, hvor vi ikke kan meddele os til hinanden i skrift. Men skriften er et relativt nyt fænomen i menneskehedens historie. Det tidligst kendte skriftsystem ser dagens lys om-kring 3.000 f. Kr., hvor sumererne, som levede i den sydlige del af det moderne Irak, opfinder det system, som skulle blive næsten alle skrift-systemers moder. Historien om, hvordan det gik til, vil jeg gerne fortælle.