På Hjørring Gymnasium STX & HF, er det ikke kun det faglige miljø der er i top. Der er et rigt socialt miljø på skolen. Thulerådet arrangerer de 4 årlige thulefester, hvor alle er klædt ud efter et tema og hvor man fester med hinanden på tværs af klasser og årgange. Der afholdes skolefest hvert år i forbindelse med den årlige musical/teater, skolens fødselsdag bliver fejret hvert andet år og der selvfølgelig fredagscafé

Hygge og fest

2020-02-10-generalprøve-skoleelever53_opslag.jpg
Fra generalprøve d. 10. februar 2020

HJØRRING GYMNASIUM STX og HF


indbyder elever, familie og medarbejdere til skolefest

Årets traditionelle STORE SKOLEFEST, hvor skole og hjem mødes, afholdes:

Tirsdag den 14. februar 2023 kl. 18.30 for klasserne:
3b, 3m, 3y, 2c, 2l, 2x, 1a, 1m, 1y
Onsdag den 15. februar 2023 kl. 18.30 for klasserne:
3c, 3k, 2p, 2q, 2m, 2k, 1p, 1q, 1k, 1u, 1z
Torsdag den 16. februar 2023 kl. 18.30 for klasserne:
3a, 3l, 3u, 3x, 2a, 2b, 2y, 1b, 1l, 1x

Festforestilling kl. 18.30
Årets festforestilling Ungdommen nu til dags er en hyldest til ungdommen og en fejring af skolens 150-års jubilæum. Frit efter anekdoter fra bogen Dannelsens Stemme tages publikum med ind i forskellige perioder af skolens liv. Forestillingen har ikke en fast hovedperson eller en sammenhængende handling, men det store træ og ungdommens evige kampe, drømme og forventninger er et gennemgående tema.
Musikken er en stærk og festlig blanding fra de forskellige tider, men fælles for de mange skønne numre er, at de alle har været spillet her på gymnasiet.

Spisning ca. kl. 20.00
Eleverne har dækket op til fælles spisning i kantineområdet.
Der serveres en let buffet med forskellige slags kød, kartofler og salater.

Drikkevarer
Drikkevarer til spisning forudbetales ved billetkøb via skolens hjemmeside og bliver placeret ved klassens bord.

Les Lanciers ca. kl. 21.15 i idrætshallen
Den traditionsrige dans er en festlig oplevelse.

Musik og dans kl. 22.00 – 01.00
Fest og dans med dj og forskellige bands i den kunstneriske fløj

Pris for hele arrangementet er kr. 150 pr. deltager. For medvirkende i forestillingen er prisen kr. 75 pr. deltager.
Der udbydes 450 billetter til festforestilling, spisning og lanciers efter først til mølle-princippet.
Derudover er det muligt at købe billetter til spisning og lanciers, hvor der ikke findes nogen begrænsning. Af hensyn til hel- og samhørigheden er prisen dog den samme.

Tilmelding og betaling via safeticket på skolens hjemmeside senest onsdag den 1. februar kl. 13.00

 

Vi glæder os til at se jer alle.

Elsebeth Gabel Austin, rektor

 

Fredagscafé

Læs mere og se flere billeder og videoer på Fredagscaféens egen facebookside

 

 

THULE

THULE har eksisteret siden starten af 1900 og er en del af ånden på Hjørring Gymnasium STX & HF. THULE er navnet på de 4 årlige elevfester der holdes på Hjørring Gymnasium STX & HF. Festerne foregår altid fredage fra kl. 20.00-01.00 og er jævnt fordelt over året. Den første fest er placeret i efteråret, den anden i julen, den tredje efter jul og den fjerde i foråret. Festerne foregår i skolens kantine. Der er enten et festligt live-band eller diskotek til at skabe den helt rigtige stemning. Der er to barer der sælger fadøl og sodavand.

THULE er tema-fester. Temaerne kan f.eks. være Afterskiing, Rave Party, Barndomshelte og i julen er det altid JULE-THULE ofte med et tvist.
Thulerådet er arrangørerne af THULE og består af ca. 30 elever og kursister på tværs af klasser. Thulerådsmedlemmerne vælges i 1.g/1.HF. Dette er de sidste par år foregået ved en optagelsesprøve, fordi der herved vises engagement, selvsikkerhed og kreativitet. Disse faktorer er vigtige som Thulerådsmedlem, fordi det er rådsmedlemmerne som gør klar til festen, står i bar under festen og gør rent om natten efter festen og morgenen efter. Der vælges typisk 10 1.g’ere/1.HF’ere pr. år i starten af skoleåret.

Thulerådet har en formand og en næstformand. Der vælges en ny formand blandt 2.g’erne hvert år. De skal sørge for økonomi, arrangere musik, øl og sørge for organisering af Thulerådsmedlemmerne, så de altid ved, hvad de skal lave. Som kompensation for Thulerådets arbejde hører også en intern fest med for rådsmedlemmerne.

THULE er kun for elever der går på skolen, dvs. at man skal fremvise studiekort ved indgangen. I starten af året har man mulighed for at købe et THULE-kort, som gør indgangsbilletten billigere.

THULE bidrager til den gode stemning på Hjørring Gymnasium STX & HF og er med til at skabe venskaber også på tværs af klasser og årgange på skolen.

Læs mere om Thule på Thule egen facebook side.

Se Thules 100 års jubilæumsfolder her.