På Hjørring Gymnasium STX & HF, er det ikke kun det faglige miljø der er i top. Der er et rigt socialt miljø på skolen. Thulerådet arrangerer de 4 årlige thulefester, hvor alle er klædt ud efter et tema og hvor man fester med hinanden på tværs af klasser og årgange. Der afholdes skolefest hvert år i forbindelse med den årlige musical/teater, skolens fødselsdag bliver fejret hvert andet år og der selvfølgelig fredagscafé

Hygge og fest

HJØRRING GYMNASIUM STX og HF

2022-06-24 Dimission kl 9003 kopier.jpg
Foto: Dimission 2022

AFVIKLING AF DIMISSION

Vi nærmer os dimissionen og kan dermed se frem til en festlig  afslutning på skoleåret og jeres studentereksamen.
Læs nedenstående grundigt og husk at videregive informationerne til jeres forældre/gæster.

Opdeling

  • Dimissionerne afvikles i festsalen for 2-3 klasser ad gangen
  • 5 personer kan deltage pr. student, inkl. studenten. Gæster og student udgør én gruppe og sidder ved siden af hinanden. Hvis man ønsker at have flere gæster med, kan de sidde bagerst i festsalen.
  • Hver dimission varer ca. 50 minutter.
  • Man må ankomme 20 minutter før dimissionen. Indgang er via hovedindgangen.

Praktiske oplysninger

  • Studentereksamensbeviset vil være placeret på stolen, hvor studenten skal sidde.
  • Efter rektors tale nævnes hver enkelt student ved navn og rejser sig ved sin plads.
  • Efter den enkelte dimission er skolen vært ved et glas vin. Hvis vejret tillader det, serveres det udendørs, ellers opholder man sig indendørs i de områder, som anvises. Du kan hente PDF her

 

 

Fredagscafé

Læs mere og se flere billeder og videoer på Fredagscaféens egen facebookside

 

THULE

THULE har eksisteret siden starten af 1900 og er en del af ånden på Hjørring Gymnasium STX & HF. THULE er navnet på de 4 årlige elevfester der holdes på Hjørring Gymnasium STX & HF. Festerne foregår altid fredage fra kl. 20.00-01.00 og er jævnt fordelt over året. Den første fest er placeret i efteråret, den anden i julen, den tredje efter jul og den fjerde i foråret. Festerne foregår i skolens kantine. Der er enten et festligt live-band eller diskotek til at skabe den helt rigtige stemning. Der er to barer der sælger fadøl og sodavand.

THULE er tema-fester. Temaerne kan f.eks. være Afterskiing, Rave Party, Barndomshelte og i julen er det altid JULE-THULE ofte med et tvist.
Thulerådet er arrangørerne af THULE og består af ca. 30 elever og kursister på tværs af klasser. Thulerådsmedlemmerne vælges i 1.g/1.HF. Dette er de sidste par år foregået ved en optagelsesprøve, fordi der herved vises engagement, selvsikkerhed og kreativitet. Disse faktorer er vigtige som Thulerådsmedlem, fordi det er rådsmedlemmerne som gør klar til festen, står i bar under festen og gør rent om natten efter festen og morgenen efter. Der vælges typisk 10 1.g’ere/1.HF’ere pr. år i starten af skoleåret.

Thulerådet har en forperson og en næstforperson. Der vælges en ny forperson blandt 2.g’erne hvert år. De skal sørge for økonomi, arrangere musik, øl og sørge for organisering af Thulerådsmedlemmerne, så de altid ved, hvad de skal lave. Som kompensation for Thulerådets arbejde hører også en intern fest med for rådsmedlemmerne.

THULE er kun for elever der går på skolen, dvs. at man skal fremvise studiekort ved indgangen. I starten af året har man mulighed for at købe et THULE-kort, som gør indgangsbilletten billigere.

THULE bidrager til den gode stemning på Hjørring Gymnasium STX & HF og er med til at skabe venskaber også på tværs af klasser og årgange på skolen.
 

Thulerådets forpersoner 2023 - 2024 er:

Lærke Lill Vestergaard og Rose Elisabeth Filholm Nielsen

Læs mere om Thule på Thule egen facebook side.

Se Thules 100 års jubilæumsfolder her.