Studieretninger 2017

Her kan du læse nærmere omkring de mange forskellige studieretninger, som Hjørring Gymnasium og HF udbyder sommer 2017. Studieretningerne er opdelt i fire hovedområder: Naturvidenskab, samfundsvidenskab, sproglig og kunstnerisk.

Naturvidenskab

Hvis du brænder for at forstå naturen og den fysiske verden, vi lever i, er de naturvidenskabelige studieretninger et godt valg. Her arbejder vi med de love, modeller, teorier og eksperimenter, som man kan måle, veje og beskrive naturen ved.

Studieretning 1: Matematik A - Fysik B - Kemi B
Studieretning 2: Matematik A - Fysik A - Kemi B
Studieretning 3: Matematik A - Bioteknologi A - Fysik B
Studieretning 4: Biologi A- Kemi B

Samfundsvidenskab

Du læser avis. Du følger med i, hvad der sker i samfundet. Du vil gerne vide mere om politik, erhvervsliv, samfund og økonomi. Du vil lære, hvordan mennesket opbygger og handler i samfundet og du vil forholde dig kritisk til det.

Studieretning 5: Samfundsfag A - Matematik A
Studieretning 6: Samfundsfag A - Engelsk A

Sprog

De sproglige studieretninger er til dig, der har lyst til at arbejde intensivt med sprog, kommunikation og kultur. I de sproglige/humanistiske fag er mennesket det centrale. Her beskæftiger vi os med hvordan mennesket taler, tænker, handler, føler og skaber, og hvordan vi som mennesker præger den virkelighed og det samfund, vi er en del af.

Studieretning 7: Engelsk A - Tysk A - Samfundsfag B
Studieretning 8: Engelsk A - Spansk A/Fransk A/Italiensk A - Tysk A
Studieretning 9: Engelsk A - Spansk A/Fransk A/Italiensk A - Latin B
Studieretning 10: Latin A - Græsk A

Kunst
Vi giver dig muligheden for at fordybe dig i musikken. Du skal både spille og synge, du skal være musisk kreativ og du skal beskæftige dig med teori og analyse.

Studieretning 11: Musik A - Engelsk A