Studieretninger 2019

Her kan du læse nærmere omkring de mange forskellige studieretninger, som Hjørring Gymnasium STX & HF udbyder sommer 2019. Studieretningerne er opdelt i fire hovedområder: Naturvidenskab, samfundsvidenskab, sprog og kunst.

 

Naturvidenskab

Hvis du brænder for at forstå naturen og den fysiske verden, vi lever i, er de naturvidenskabelige studieretninger et godt valg. Her arbejder vi med de love, modeller, teorier og eksperimenter, som man kan måle, veje og beskrive naturen med.

Studieretning 1: It-science
Studieretning 2: Fys-science
Studieretning 3: Biotek
Studieretning 4: Bio-science
Studieretning 5: Bio- og sports-science
Studieretning 6: Geo-science


Samfundsvidenskab

De samfundsfaglige studieretninger er for dig, der er interesseret i samfundet omkring dig og følger med i nyhedsstrømmen - både i nærområdet og ude i verden. Du vil gerne vide mere om samfundets udvikling - om politik, økonomi og sociale forhold - og du stiller undrende eller kritiske spørgsmål til det, du ser og hører.

Studieretning 7: Den samfundsøkonomiske
Studieretning 8: Det globale samfund


Sprog

De sproglige studieretninger er til dig, der har lyst til at arbejde intensivt med sprog, kommunikation og kultur. I de sproglige/humanistiske fag er mennesket det centrale. Her beskæftiger vi os med, hvordan mennesket taler, tænker, handler, føler og skaber, og hvordan vi som mennesker præger den virkelighed og det samfund, vi er en del af.

Studieretning 9: Sprog og samfund
Studieretning 10: Moderne sprog
Studieretning 11: Verdenssprog
Studieretning 12: Klassiske sprog


Kunst

Vi giver dig mulighed for at fordybe dig i musikken. Du skal både spille og synge, du skal være musikalsk kreativ, og du skal beskæftige dig med teori og analyse.

Studieretning 13: Musik