Studievejledning

Alle klasser har fast tilknyttet en studievejleder. Du kan træffe os dagligt på gymnasiet, hvor vi er parate til at give dig råd og vejledning i forbindelse med din gennemførelse af HF eller STX. Vi vil med andre ord forsøge at hjælpe dig med at komme igennem med størst muligt fagligt og personligt udbytte.

Du vil møde os adskillige gange i løbet af dine tre år på skolen. Alle klasser er fast tilknyttet en af os, og vi har alle ugentlige træffetider, hvor du kan komme forbi til en personlig snak. Kig på www.lectio.dk for at se, hvornår du kan træffe os. Allerede fra midten af september og frem til november vil vi indbyde alle nye elever til en samtale om overgangen fra folkeskole til gymnasium. Vi ved, at det for mange kan være et stort spring at tage, og derfor snakker vi din situation grundigt igennem og giver dig gode råd til, hvordan du bedst klarer dig igennem.

Ved siden af den individuelle samtale kommer din klasses vejleder også ind i klassen en række gange i forløbet af gymnasietiden. Allerede kort efter din start i 1g/1hf.

Nedenfor kan du se, hvornår gymnasiets vejledere har træffetider på skolen. Det er også muligt at aftale en tid uden for de faste træffetider.

Er du ikke elev på skolen, er du altid velkommen til at sende en e-mail til en af studievejlederne, hvis du har spørgsmål om for eksempel studieretninger, optagelseskrav, ansøgning til STX eller HF. Forældre er også velkommen til at kontakte vejlederne.

Du kan også ringe på telefon 40474919 på hverdage mellem kl. 08.05 - 14.10, hvis du ønsker at få en personlig samtale.

 

personale-Anne Fonnesbech.jpg

STUDIEVEJLEDER ANNE FONNESBECH (AF)

E-mail: af@hj-gym.dk

Træffetid: Tirsdag kl. 08.05 - 12.00 og kl. 13.20 - 15.20

personale-Mette Frølich Hyllested.jpg

STUDIEVEJLEDER METTE FRØLICH HYLLESTED (MH)

E-mail: mh@hj-gym.dk

Træffetid: Onsdag kl. 08.05 - 14.10

personale-Kristian Bank Møller.jpg

STUDIEVEJLEDER KRISTIAN BANK MØLLER (KBM)

E-mail: kbm@hj-gym.dk

Træffetid: Mandag kl. 08.05 - 14.10

personale-Heidi Pilgaard Langballe.jpg

STUDIEVEJLEDER HEIDI PILGAARD LANGBALLE (HL)

E-mail: hl@hj-gym.dk

Træffetid: Torsdag kl. 08.05 - 14.10

personale-Mie Guldhammer Weinkouff.jpg

STUDIEVEJLEDER MIE GULDHAMMER WEINKOUFF (MW)

E-mail: mw@hj-gym.dk

Træffetid: Fredag kl. 08.05 - 14.10

 

STUDIEVALG Danmark

Som elev på gymnasiet vil du i løbet af din skoletid møde to forskellige vejledere, der kan fortælle dig om dine muligheder, når du skal planlægge din fremtid: Skolens egne studievejledere og Studievalgs vejleder.

Skolens egne vejledere kan hjælpe dig med alt, der har med din gennemførelse af gymnasiet at gøre. Studievalgs vejleder ved til gengæld en hel masse om videregående uddannelse og erhverv. Hvis du derfor har brug for en afklaring af dine fremtidige muligheder for videregående uddannelse, er det Studievalgs vejleder, du skal henvende dig til.

Hvem er Studievalg danmark?
Anette_Molsgaard_Larsen_WEB.jpg
Anette Molsgaard Larsen

Studievalg Danmark vejleder om videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder.

På Hjørring Gymnasium og HF er det Anette Molsgaard Larsen, der er din lokale vejleder fra Studievalg.

I løbet af din tid på gymnasiet kommer Anette på besøg flere gange for at holde oplæg om uddannelsessystemet, valg af videregående uddannelse og efterfølgende beskæftigelsesmuligheder, adgangskrav, ansøgning, optagelse mv. På Lectio kan du se, hvornår du og din klasse skal til oplæg.

Kontakt til Studievalg

Anette har desuden træffetid på Hjørring Gymnasium ca. hver 3-4 uge. I forbindelse med de faste træffetider har du mulighed for at få en individuel snak om dine spørgsmål, overvejelser og ønsker med hensyn til dit valg af videregående uddannelse, eller hvis du er i tvivl om, hvad du vil efter din studentereksamen.

Træffetiderne afvikles i lokale 11a, og du kan booke en tid på www.studievalg.dk/book Her vælger du Center Nordjylland og dit gymnasium på listen. Dernæst vælges den dato og det tidspunkt, du ønsker at booke, og du skal til slut angive dine kontaktoplysninger. Du får en kvittering for din booking pr. mail og siden en sms-påmindelse på dagen for træffetiden.

Du kan også træffe Anette på telefon 33 33 20 12 eller pr. mail: aml@studievalg.dk
Vejledningen er et tilbud til dig, og du er altid velkommen – også når du er færdig med gymnasiet.

Information om videregående uddannelse?

Der er mange ting, som du selv kan gøre for at få information om videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder. Du kan fx bruge uddannelsesportalen www.ug.dk

Her kan du finde information om næsten alt, der har med videregående uddannelse og de efterfølgende beskæftigelsesmuligheder at gøre. Du kan fx finde ud af, hvordan forskellige uddannelser er opbygget, hvor du kan tage dem, hvilke adgangskrav de har, samt hvilke jobmuligheder uddannelsen giver. Der er også links til uddannelsesstedernes hjemmesider, hvor du kan hente mere detaljeret information om lige præcis den uddannelse, du er interesseret i.

Se mere om Center Nordjylland på www.ug.dk/studievalg/studievalgnordjylland

 

ADGANGSKORTET - VIDEREGÅENDE UDD.

Ny funktion i Uddannelsesguiden

Uddannelsesguiden (UG) har fået en ny funktion – Adgangskortet. Adgangskortet er et online værktøj, som skal gøre det lettere for dig som elev at få et overblik over, hvilke videregående uddannelser du får adgang til ved en given gymnasial ungdomsuddannelse, studieretning, fag og niveauer. Adgangskortet kan også anvendes på mobile enheder (tablets og smartphone).

Se adgangskortet her