Retsassessor Atke Bentsen og hustru Margit Bentsens fond

Retsassessor Atke Bentsen og hustru Margit Bentsens fond til støtte af fagligt dygtige elever på Hjørring Gymnasium og HF.

Ved Hjørring Gymnasium og HF er indstiftet et legat, som kan søges af fagligt dygtige elever i afgangsklasserne. Legatet uddeles en gang om året i forbindelse med dimissionen og ansøgningsfristen udmeldes i maj måned. Uddeling finder sted i juni.
Legatbestyrelsen, der består af to bestyrelsesmedlemmer samt skolens rektor, har i overensstemmelse med legatets bestemmelser udformet nedenstående elevprofil som retningslinjer for udvælgelse af ansøgere.

Elevprofil
  • Fagligt og kunstnerisk talent
  • Socialt og praktisk talent
  • Ambassadør for skolen
  • Innovativ
Bekendtgørelse af legatets ansøgningsfrist

Afgangselever informeres om legatet på Lectio og ved opslag.
Elevansøgning til uddeling i 2018
Elever, som er blevet opfordret af en lærer til at søge eller som i øvrigt mener, at kunne komme matche elevprofilen, skal sende en ansøgning (særlig blanket) til skolens kontor, att.: Lone Sørensen, 18. juni 2018.

Lærerindstilling

Afgangsklassernes lærerteam eller en faglærer kan opfordre en elev til at søge, og der skrives en indstilling, som afleveres på kontoret til sekretær Lone Sørensen.
Udvælgelse af legatmodtagere
Legatbestyrelsen beslutter på møde medio juni, hvilke elever, der får legatet. Mindst 1 afgangselev fra hf og 1 afgangselev fra stx modtager hvert år en legatportion.

Vurderingen foretages på basis af:
  • lærerindstilling
  • karakterer
  • elevens egen ansøgning
Uddeling

Legaterne bliver overrakt ved dimissionen og navnene på legatmodtagerne offentliggøres i Nordjyske Stiftstidende samt på skolens hjemmeside.

Hent ansøgningsskema til Atke Bentsen og hustru Margit Bentsens fond her...

Legatbestyrelsen
Nils-Georg Lundberg, bestyrelsesformand for legatet
Elsebeth Gabel Austin, rektor